Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 17 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Man die in Amsterdam door politie werd doodgeschoten, is bekende influencer

De verwarde man die donderdag werd neergeschoten door de politie in Amsterdam, met een fatale afloop tot gevolg, is een bekende influencer en fotomodel uit Duitsland.

Dat meldt AT5, dat zich baseert op het Duitse dagblad Bild. De 23-jarige Samuel Seewald Baker had op Instagram 171.000 volgers.

Condoleances

Online, ook op Twitter, verschijnen veel condoleances. Vader Kai Baker schrijft op Facebook: „De Amsterdamse politie heeft mijn zoon vermoord.”

Verwarde man

Agenten zagen afgelopen donderdag hoe de verwarde man met een mes rondliep in de omgeving van Amsterdam Nieuw-West. Volgens de politie dreigde hij om zichzelf te verwonden met het mes. Na herhaaldelijk waarschuwen liep de man op de agenten af. Toen zij hem wilden aanhouden, stak hij volgens de politie om zich heen. Hij zou daarbij een agent in een kogelvrij vest hebben geraakt.

Op beelden is te zien hoe de politie met een politiehond hem probeert te overmeesteren en uiteindelijk zijn drie schoten te horen. Vrijwel direct daarna overleed de man, reanimatie mocht niet meer baten.

Onderzoek

Waarom de man met een mes rondliep, is nog onduidelijk. Maar hij zou al sinds woensdag vermist zijn. De zaak wordt onderzocht door de Rijksrecherche. Dat is gebruikelijk bij fatale schietincidenten door de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.