Amarins de Boer
Amarins de Boer Binnenland 17 aug 2020

Dit weekend mag je heide knippen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe geeft dit weekend toestemming om een bosje hei te knippen.

De uitgestrekte heidevelden op De Hoge Veluwe staan momenteel in volle bloei. Op zich al genoeg reden voor een bezoek, maar voor wie dit weekend het Park bezoekt kan ook een aandenken mee naar huis nemen.

Heide knippen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe is dit weekend toegestaan
Nationaal Park de Hoge Veluwe in Gelderland is in 1935 gesticht en omvat moeder aller natuurgebieden van Nederland. Foto: Getty Images

Voor wie nu direct overal zelf de snoeischaar wil inzetten: dat mag (helaas) niet. Het natuurgebied heeft een speciaal terrein van 1 hectare (10.000 vierkante meter) vrijgesteld, waar je zaterdag en zondag gratis een bosje heide kunt knippen.

Op deze foto zie je paarse heide van Nationaal Park De Hoge Veluwe
Het Nationaal Park de Hoge Veluwe in Gelderland biedt bos, heide, historische zandvlaktes, wilde dieren en unieke flora. Foto: Getty Images

Door de mens in stand gehouden

Heide is een landschaptype dat door de mens in stand wordt gehouden. Dat betekent bijvoorbeeld dat het Park wordt gemaaid. Dat bezoekers van tevoren alvast een handje willen helpen, vinden de terreinbeheerders alleen maar praktisch.

Wil je langskomen? Neem dan een snoeischaar mee, tipt het Park. En voor de liefhebbers zijn er ook natuurgidsen aanwezig die meer kunnen vertellen over de Veluwse heide.

Op deze foto zie je paarse heide van Nationaal Park De Hoge Veluwe
De paarse heide staat momenteel in volle bloei. Foto: Getty Images

Eigen kerstboom

Het Park biedt bezoekers wel vaker de gelegenheid om een stukje natuur mee naar huis te nemen. Zo hebben ze jaarlijks het ‘Zaag je eigen kerstboom-event‘. Bezoekers kunnen dan dennenboompjes van de open terreinen wegzagen en vervolgens met een ecologisch verantwoorde kerstboom onder de arm naar huis.

Lees ook: Hiken in Holland #2: De mooiste wandelroutes op de Hoge Veluwe

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Dit weekend mag je heide knippen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Sluiten