Metro
Metro Binnenland 14 aug 2020 / 12:07 uur

Nog weinig duidelijkheid over fatale steekpartij 15-jarige Alice uit Rotterdam

De Rotterdamse politie wil vanochtend nog niet veel kwijt over de steekpartij die woensdagavond de 15-jarig Alice het leven kostte. „Het onderzoek is volop gaande en we praten met iedereen”, zei een woordvoerder. Een meisje van 16 jaar, dat woont in het huis aan de Mathenesserdijk waar de steekpartij plaatsvond, zit vast als verdachte.

Onder meer RTV Rijnmond schrijft dat een „onbeantwoorde liefde” de aanleiding zou zijn geweest voor de steekpartij. Het meisje dat heeft gestoken zou verliefd zijn geweest op het slachtoffer Alice. „We kennen die verhalen ook. We nemen die mee in het onderzoek”, aldus de woordvoerder.

Stille tocht

Familie en vrienden van het slachtoffer houden vanavond een stille tocht. Onduidelijk is nog hoe groot de opkomst zal zijn en of er bijvoorbeeld verkeersregelaars worden ingezet. „We gaan ervan uit dat het een indrukwekkende, respectvolle tocht wordt.” Via sociale media wordt aan deelnemers gevraagd een mondkapje te dragen en een witte roos mee te nemen. Dat was haar lievelingsbloem.

‼️aub Delen ‼️ por favor compartilha 🇧🇷 Dia 12 de agosto por volta das 20:15 da noite na rua Mathenesserdijk 169 em…

Gepostet von Kelly Silva de Vries am Donnerstag, 13. August 2020

De organisatie overlegt met de gemeente Rotterdam over een traject dat ‘coronaproof’ is. „Het moet wel veilig kunnen plaatsvinden”, zegt de gemeente. „Het traject staat dus nog niet vast.” Volgens lokale media is het plan om de tocht om 18.45 uur op het Marconiplein in de wijk Spangen te laten beginnen. Eindpunt zou de Mathenesserdijk zijn, waar het meisje in een huis werd doodgestoken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nog weinig duidelijkheid over fatale steekpartij 15-jarige Alice uit Rotterdam
Sluiten