Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 13 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Automobilisten, werk ‘s ochtends het liefst zo veel mogelijk thuis’

De een kan niet wachten tot de koffieautomaat-gesprekken weer beginnen, de ander houdt van videocalls met z’n eigen wc om de hoek. Thuiswerken dus. Als het aan Veilig Verkeer Nederland ligt, doen automobilisten het de komende tijd in elk geval ‘s ochtends, en dat heeft niets met corona te maken.

De komende weken beginnen de scholen namelijk weer, regio Noord bijt maandag het spits af. Veilig Verkeer Nederland (VVN) roept werkend Nederland op om vanaf het begin van het nieuwe schooljaar in de ochtend zo veel mogelijk thuis te werken en buiten de ochtendspits te reizen.

Lees ook: Helft wil blijven thuiswerken, koffieautomaatpraatjes worden gemist

Fietsende scholieren

„Aanleiding voor de oproep zijn cijfers die aantonen dat er ieder jaar vlak na de zomervakantie opvallend veel ongevallen plaatsvinden onder fietsende scholieren.” VVN stelt dat medewerking van automobilisten hard nodig is om kinderen de ruimte te geven om veilig naar school te kunnen gaan en dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat ) achter de thuiswerkoproep staat.

https://twitter.com/HenryJP5/status/1272507493403570177

Na elke zomervakantie vraagt VVN met de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ iedereen om extra alert te zijn op kinderen in het verkeer. De campagne loopt tot half september. De oproep om ’s morgens zo veel mogelijk thuis te werken geldt voor de hele looptijd van de campagne.

Invloed coronacrisis

Uit een VVN-peiling, waarin ook de invloed van de coronacrisis op het verkeer is opgenomen, is naar voren gekomen dat werkend Nederland een combinatie van half thuis en half op kantoor werken ideaal vindt. „Het zou goed zijn wanneer we met elkaar het ‘nieuwe werken’ ook gebruiken om slimmer naar onze agenda’s te kijken”, stelt VVN-directeur Evert-Jan Hulshof in een reactie op de uitkomst van de peiling. „Bijvoorbeeld door in de ochtenden vooral afspraken te plannen die digitaal kunnen plaatsvinden. Zo beperken we de verkeersdrukte.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.