Metro
Metro Nieuws 8 mei 2020 / 07:22 uur

Helft wil blijven thuiswerken, koffieautomaatpraatjes worden gemist

Wel of niet thuiswerken na de crisis? 60 procent van de werkende Nederlanders mist in elk geval wel collega’s om zich heen.

Bijna de helft van de Nederlanders verwacht ook ná de coronacrisis vaker thuis te (mogen) werken. Het scheelt veel reistijd, de dag is beter in te delen en er is meer tijd voor het gezinsleven, worden als redenen opgegeven. Verder missen we wel het praatje bij de koffiemachine. Dit zijn conclusies uit onderzoek van Intermediair en Nationale Vacaturebank onder ruim duizend Nederlanders.

Meer tijd voor sporten

Ondanks de versoepeling van de maatregelen blijft thuiswerken tot september het advies. Daar blijkt voldoende draagvlak voor: 53 procent is er positief over. Zo kunnen mensen hun eigen tijd beter indelen (61 procent) en geeft bijna een derde aan meer tijd te hebben voor het gezin. Mensen zonder kinderen zeggen meer te sporten dan voorheen. Ook kunnen mensen zonder kinderen zich thuis beter concentreren dan op de werkplek (43 procent). Dit geldt niet voor mensen met kinderen: 25 procent zegt zich beter te kunnen concentreren.

Het praatje bij het koffieapparaat wordt gemist. Bijna 60 procent geeft aan zijn of haar collega’s te missen. Bij hbo- en wo-opgeleiden ligt dat nog hoger. Ook missen we de verandering in omgeving (39 procent). Zorgwekkend vinden de onderzoekers het dat een op de vijf respondenten aangeeft rug en/of nekklachten te krijgen. Voor 13 procent is eenzaamheid een reden om weer naar kantoor te willen.

View this post on Instagram

Bezig voor @jannekevzschrijft met deze kleine muiter erbij ❤ #myrah #momlife #thuiswerken #eigenbaas

A post shared by Janneke van Zijl (@jannekevanzijl) on

View this post on Instagram

Dit is de plek waar ik al weken thuis werk, aan onze eettafel. Vóór de coronacrisis was thuiswerken niet gebruikelijk op mijn werk. Dus de situatie was helemaal nieuw voor me. En met de kinderen erbij is het niet echt een ideale situatie. 💻 Maar nu de kinderen vanaf volgende week weer een paar uurtjes naar school en opvang gaan, kan ik me hopelijk beter focussen overdag en blijft er minder werk liggen voor de avonduren. Ik ben vast van plan met mijn werkgever te gaan overleggen of ik hierna niet ook wat dagen kan thuiswerken. De corona-maatregelen hebben me geleerd dat thuiswerken ook veel positieve kanten heeft. Het scheelt een hoop gestress in de ochtend- en avondspits. En niet te vergeten; ook scheelt nog wat reiskilometers! Ik fiets veel, maar dat is niet altijd mogelijk. Heen en terug rijd ik opgeteld 32 kilometer naar mijn werk. Thuiswerken is veel beter voor het milieu! Zo helpen de corona-maatregelen #tweecrisesineenklap op te lossen. 🚗 Kun jij thuiswerken? Zou je ermee door willen gaan als deze coronatijd voorbij is? #duurzamekeuzes #thuiswerken #thuiswerkenisfijn #homeoffice #thuiskantoor #koffietijd #coronatijd #minderkilometers #milieuvriendelijk #klimaatstappen #fietsforens #fietsforenzen #gatochfietsen #fietsennaarjewerk #hetregentbijnanooit #ebike #fietsfluitendnaarjewerk #samensterk

A post shared by Mascha | duurzaamheid (@duurzamekeuzes) on

View this post on Instagram

This is great💎 Yesterday I recieved this handy gadget. I had back problems lately from working at home constantly. At my office they have sit stand tables, at home I don't. Since I can't work at the office and this crisis is going to take a while I thought I need some ergonomic tools for my home office. I got this from RGC Trade and IT is amazing! You can work remote everywhere and always with this.. from the couch, from the carpet, outside, against the wall or put it on your desk and work standing up. You can order it at bol.com. Quality is good and it is strong-bodied. A must for everybody who is working a lot behind the laptop. Mine is pink but if you don't like that they have other colours 🌈 #remotework #homeoffice #thuiswerken #ergonomicstudydesk #innovations #digitalnomad #laptopstandard #multifunctional #desk

A post shared by Karen Hoornenborg (@thiziskaren) on

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Helft wil blijven thuiswerken, koffieautomaatpraatjes worden gemist
Sluiten