Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 30 jul 2020 / 18:48 uur

Wegen naar Zandvoort en Bloemendaal gaan dicht als het te druk wordt

De wegen naar Zandvoort, Bloemendaal en andere trekpleisters worden de komende dagen mogelijk afgesloten als daar te veel bezoekers zijn.

Ook kunnen parkeerplaatsen worden gesloten. De Veiligheidsregio Kennemerland waarschuwt voor verkeersmaatregelen „zodra het op plekken te druk wordt”, waardoor afstand houden dan niet goed meer mogelijk is.

Meer coronabesmettingen Kennemerland

Het aantal coronabesmettingen is ook in Kennemerland de afgelopen week toegenomen. In de regio zijn bijvoorbeeld enkele mensen ziek geworden door een uitbraak rond een café in Hillegom, net over de provinciegrens in Zuid-Holland.

Volgens Marianne Schuurmans, burgemeester van Haarlemmermeer en voorzitter van de veiligheidsregio, worden mensen nonchalant en laconiek. De veiligheidsregio wil daarom optreden tegen illegale feestjes. „Op feestjes en borrels of bij de barbecue lijkt afstand houden steeds minder nodig gevonden te worden. Bovendien zien we niet in alle supermarkten en winkels dat winkelwagens en mandjes nog even goed worden schoongemaakt, terwijl dit eerst zo goed werd gedaan.”

Amsterdam waarschuwt voor drukte

Het verwachte zomerweer en de Pride Amsterdam leiden naar verwachting tot een druk weekend in de hoofdstad. De gemeente kondigt daarom extra maatregelen aan. Dagjesmensen worden opgeroepen hun bezoek te verzetten naar een doordeweekse dag.

Een foto van een Pride-demonstratie op het Museumplein
Ook afgelopen weekend was er op het Museumplein een demonstratie in het kader van de Pride-week. Foto: ANP / Olaf Kraak

De toegang tot gebieden met populaire horeca voor de lhbti-gemeenschap wordt gedoseerd en hosts en verkeersregelaars moeten de drukte op diverse plekken in goede banen leiden. Bezoekers van cafés in de Reguliersdwarsstraat moeten reserveren.

Demonstratie op stippen afgelast

Hoewel er geen feesten of evenementen zijn in het kader van de Pride, zou er zaterdag wel een demonstratie tegen homo- en transfoob geweld op het Museumplein. Hier kunnen maximaal 7000 betogers terecht. Op het plein zouden stippen worden aangebracht, zodat iedereen voldoende afstand kan houden. De organisatie heeft de demonstratie donderdagavond al afgelast, omdat te veel mensen worden verwacht.

Lees ook: Het ziet er niet goed uit in ‘besmettingshaard’ Hillegom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wegen naar Zandvoort en Bloemendaal gaan dicht als het te druk wordt
Sluiten