Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 15 jul 2020 / 12:10 uur

Cursus voor e-bikers door Veilig Verkeer Nederland

Een ‘opfriscursus’ zo noemt Veilig Verkeer Nederland (VVN) de cursus die zij aanbieden om de veiligheid van gebruikers van eeebike bevorderen. Heaantal ongevallen met de elektrische fiets neemt namelijk toe, aldus VVN.

Het is een gratis onlinecursus en biedt dus tips en de mogelijkheid om vragen te stellen over hegebruik van de ebike.

„De fietser is opeens sneller gewordeen daar is nog niet iedereen op voorbereid”, aldus VVN. Uit balans raken, tegeeen paaltje fietsen, vallen bij het op- en afstappen of uit de bocht vliegen, zijn volgens VVN eeaantal voorbeeldevan de ongevallen.

Niet zo hard fietsen

Fietsers kunnen ook zelf bewust fietsen door hun snelheid aan te passen, vevooruit te kijken, handen uit te steken, uit de dode hoek te blijveen door een helm te dragen. Daarnaast raadt VVN aan om bij een fietsenmaker de ebike af te stellen op 20 kilometer per uur in plaats van 25 kilometer per uur. Ook kunnen schijfremmen helpen bij de fietsveiligheid, omdat die bij het remmen minder kracht vergeen de remweg korter wordt.

Op deze foto zie je een ouder persoon op een e-bike

Volgens expertisecentrum VeiligheidNL raakten mensen op eeelektrische fiets in 2019 vaak zwaarder gewond dan mensen op een gewone fiets. Volgens het onderzoek kwam dat doordat men harder rijdt, maar ook doordat relatief veel ouderen op eeebike rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Cursus voor e-bikers door Veilig Verkeer Nederland
Sluiten