Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 30 jul 2020 / 16:58 uur

Laagste aantal coronapatiënten op intensive cares sinds maart

Op de intensive cares liggen veertien mensen met het coronavirus. Dat is het laagste aantal sinds de begindagen van de uitbraak, begin maart. Gisteren lagen nog zeventien patiënten op een ic-afdeling.

Op 16, 17, 21 en 23 juli behandelden de intensive cares vijftien mensen aan COVID-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Cijfer verpleegafdelingen stabiel

Het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen steeg van 63 naar 66. Dat betekent dat ziekenhuizen bij elkaar tachtig coronapatiënten behandelen, net zoveel als gister.

Het aantal ziekenhuisopnames is in de afgelopen weken iets gestegen. Tussen 29 juni en 5 juli werden vijf mensen in een ziekenhuis opgenomen, dus minder dan één per dag. Vorige week kwamen negentien mensen in een ziekenhuis te liggen, bijna drie per dag. Daar staat tegenover dat andere patiënten opgeknapt het ziekenhuis hebben kunnen verlaten. Volgens Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg is de situatie in de ziekenhuizen „heel stabiel zonder regionale bijzonderheden”.

Andere aandoeningen

Op de intensive cares liggen ook 564 mensen met andere aandoeningen, dertien meer dan gister. In totaal behandelen intensivisten dus 578 mensen. Dat aantal schommelt nu al twee maanden rond de 600. Onder normale omstandigheden behandelen intensive cares zo’n 900 mensen, waarvoor 1150 bedden beschikbaar zijn. Dit betekent dat ongeveer de helft van alle ic-bedden momenteel niet gebruikt wordt.

Lees ook: Binnen paar dagen duidelijkheid over mondkapjes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laagste aantal coronapatiënten op intensive cares sinds maart
Sluiten