Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 20 jun 2020 / 19:03 uur

Nu ook familie Afriyie het doelwit in dreigbrief

De politie in Amsterdam onderzoekt de herkomst van een dreigbrief die Jerry Afriyie, bekend van Kick Out Zwarte Piet, heeft gekregen. Afriyie heeft op Twitter laten weten dat zijn gezin wordt bedreigd vanwege zijn strijd tegen racisme. „We gaan de volgende fase in”, stelt hij.

Daarmee doelt Afriye vooral op de allerlaatste zin van de brief, die verder volstaat met krachttermen. „Alleen voor die zwarte rotkop van je hebben we al plezier om jou en je gezin en hele familie af te slachten.”

Onderzoek

De politie heeft contact gehad met Afriyie over de dreigbrief. „Zijn aangifte wordt opgenomen en uiteraard gaan wij onderzoeken van wie de brief afkomstig is. Als politie nemen wij deze zaak zeer serieus”, laat de politie Amsterdam weten.

De eerste plek om te kijken, lijkt Pediga. De naam van de organisatie staat namelijk onderaan de brief. In een statement op Facebook laat Pediga echter in niet misverstane bewoording weten dat de brief absoluut niet van hen afkomstig is. „Hoe wij ook met Jerry Afriyie van mening verschillen, wij zullen nooit dit soort laffe, bedreigende, racistische brieven aan iemand sturen! Van de inhoud nemen wij dan ook duidelijk afstand, maar helaas is het niet de eerste keer dat een anonieme idioot een naam misbruikt!”, zo klinkt het.

Hoe wij ook met Jerry Afriyie van mening verschillen, wij zullen nooit dit soort laffe, bedreigende, racistische brieven…

Gepostet von Pegida Nederland am Samstag, 20. Juni 2020

Afriyie

Afriyie was ook spreker bij Black Lives Matter-demonstraties die de afgelopen tijd werden gehouden. Op Twitter stelt hij: „Er zijn gemeenten die pas over tien jaar Zwarte Piet-racisme willen gaan aanpakken. Dit betekent dat racisten tot tien jaar de kans krijgen om hun plan uit te voeren. Let it sink in!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nu ook familie Afriyie het doelwit in dreigbrief
Sluiten