Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 28 jun 2020 / 14:12 uur

Noodbevel Remkes, politie doet aanhoudingen op Malieveld

Waarnemend burgemeester Johan Remkes heeft zondag een noodbevel afgegeven vanwege de aanwezigheid van een paar honderd mensen op het Malieveld in Den Haag.

Er geldt op het Malieveld een demonstratieverbod, maar er zijn toch mensen naar Den Haag gekomen. De politie heeft meerdere mensen aangehouden die weigerden te vertrekken. Een aantal personen gooide met fietsen naar de politie.

Leeggemaakt

De politie en ME hebben daarna het Malieveld leeggemaakt. De mensen die ondanks het verbod toch naar het grasveld waren gekomen om te demonstreren zijn weggeleid naar het Centraal Station.

Met busjes van de politie, mensen van de ME en politie te paard worden aanwezigen van het Malieveld weg geleid richting het Centraal Station.

Veel agenten

De politie heeft veel agenten bij het Malieveld en het Centraal Station in Den Haag ingezet. Vorige week was een demonstratie ook verboden, maar besloten mensen toch te demonstreren. De betoging liep uit de hand.

Met een megafoon worden mensen opgeroepen op last van waarnemend burgemeester Johan Remkes weg te gaan uit Den Haag en niet te demonstreren. Anders lopen ze het risico aangehouden te worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noodbevel Remkes, politie doet aanhoudingen op Malieveld
Sluiten