Metro
Metro Binnenland 15 jun 2020 / 07:22 uur

Nederland bedankt Duitse zorg met 4000 nieuwe haringen

De een zegt het met bloemen, een ander met een VVV-cadeaukaart en wij zeggen het met haringen. Duitsland, bedankt voor die zorg!

Nederland deelt vandaag in de Universiteitskliniek in het Duitse Münster 4000 nieuwe haringen uit. De traktatie is een bedankje voor de opvang van Nederlandse coronapatiënten op Duitse ic-afdelingen. De ‘maatjes-meisjes’ die de haringen uitdelen worden vergezeld door minister Martin van Rijn van Medische Zorg en Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Vijftig patiënten in de zorg

Duitsland heeft ongeveer vijftig ernstig zieke Nederlanders opgevangen. Dat kon doordat Duitsland veel meer ic-bedden heeft dan Nederland. Vanuit Münster werden de Nederlanders verdeeld over 28 ziekenhuizen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Duitsland neemt ook de kosten van de verzorging op zich. Er liggen nu geen Nederlandse patiënten meer in Duitse ziekenhuizen.

Nieuwe vaatjes haringen

Personeel van vier Nederlandse ziekenhuizen heeft donderdag de allereerste vaatjes nieuwe haringen gekregen. De traditionele veiling van de Hollandse nieuwe ging dit jaar wegens de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus voor het eerst in 35 jaar niet door.

Hollandse Nieuwe

De dag dat de nieuwe haring weer op de markt komt, wordt normaal gesproken altijd uitbundig gevierd. Onder andere in het Hilton, waar de jaarlijkse haringparty plaatsvindt. Ook in Spakenburg, waar ze er een feestelijk haringfestival van maken. (Behalve dit jaar dan)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederland bedankt Duitse zorg met 4000 nieuwe haringen
Sluiten