Kasper Hermans
Kasper Hermans Binnenland 12 jun 2020 / 19:09 uur

Man deelt foto van AK-47 op Snapchat en wordt opgepakt

Pronken met iets moois of cools op social media. De meesten van ons zullen het vast wel eens gedaan hebben. Alleen het is wel goed om na te denken wat je precies op die foto zet. Daar is een man uit Oss op pijnlijke wijze achtergekomen.

De 20-jarige man postte een foto van AK-47 die hij voorbij zag komen op zijn eigen Snapchat-account. Daarbij stond de tekst: „Voor mannen met doekoe.” De politie dacht daardoor dat hij het geweer misschien wel te koop aanbood op het internet. Daarom werd er een arrestatieteam naar zijn huis gestuurd.

Repost

Na onderzoek bleek dat de AK-47-foto niet van hem was, maar dat het een zogenaamde repost betrof. Naar eigen zeggen vond hij het er stoer uitzien en hoopte hij op die manier meer volgers te generen. Maar dat volgen ging op een iets andere manier dan hij had gehoopt. Want al snel stond er een heel arrestatieteam voor de deur.

Op social media licht de politie de situatie uit in een poging om jongeren te waarschuwen voor het delen van dit soort content. „Omdat wij aan de hand van de foto niet konden zien dat dit een ‘repost’ betrof, zijn wij er vanuit gegaan dat het om een echt automatisch vuurwapen ging wat door deze jongeman te koop werd aangeboden. Wij willen ten allen tijden voorkomen dat vuurwapens in de maatschappij belanden met alle gevolgen van dien”, zo schrijft de politie Oss op Instagram.

Niet gerealiseerd

„Deze jongen heeft zich vooraf totaal niet gerealiseerd wat een dergelijke Snapchat-post teweeg kon brengen”, vervolgt de politie. „Zowel op het gebied van maatschappelijke onrust alsmede onze politie-inzet. Wij willen hiermee dan ook de online jeugd. waarschuwen en bewust maken van de gevaren van social media. Denk goed na wat je online plaatst. Bedenk je daarbij ook hoe jouw posts over kunnen komen voor anderen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man deelt foto van AK-47 op Snapchat en wordt opgepakt
Sluiten