Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 12 jun 2020
Leestijd: 1 minuut

Kinderen op het spoor: ‘Stel reis naar Utrecht uit’

De NS heeft reizigers vrijdagmiddag opgeroepen hun reis naar Utrecht uit te stellen. Als gevolg van kinderen die op of bij het spoor liepen, is er sprake van verstoringen op Utrecht Centraal. In treinen van en naar Utrecht is het momenteel onmogelijk om voldoende afstand houden met het oog op coronamaatregelen, aldus het vervoersbedrijf.

Daarom roept de NS op reizen uit te stellen. „Op die manier kunnen we samen de drukte in stations en treinen verminderen.” Eerst was de verwachting dat alles rond 18.00 uur normaal zou rijden, maar dat is nu bijgesteld naar 20.00 uur of later.

Drie kinderen

Aan de noordzijde van Utrecht Centraal werden rond 15.30 uur drie kinderen gezien die op het spoor liepen. Daarop werd volgens een woordvoerder van ProRail direct de politie ingeschakeld. Aanvankelijk werd één lijn stilgelegd, maar omdat de kinderen zich door het spoorgebied bewogen, werd korte tijd later besloten alles stil te leggen om ongelukken te voorkomen, aldus een woordvoerder van ProRail.

Of de politie de kinderen uiteindelijk heeft gevonden, weet de woordvoerder niet. Bij de politiewoordvoering was de kwestie onbekend. De kinderen zijn volgens de zegsman van ProRail uiteindelijk niet meer op het spoor gesignaleerd, waarop werd besloten alles weer op te starten.

Levensgevaarlijk

Spoorknooppunt Utrecht is het drukste station van Nederland. Lopen langs of op het spoor is verboden. „Het is namelijk levensgevaarlijk”, aldus ProRail. „Een trein moet vol in de remmen. Waardoor een enkele wandelaar bij het spoor meteen forse vertragingen veroorzaakt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.