Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 9 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Akwasi reageert: ‘Het gaat niet om mij, maar om racisme’

Rapper Akwasi heeft vandaag op Twitter kort gereageerd op de aangiftes die tegen hem zijn gedaan vanwege de uitlatingen die hij vorige week deed bij het Black Lives Matter-protest op de Dam.

Akwasi zei op Tweede Pinksterdag onder meer dat hij Zwarte Piet zou trappen als hij hem tegenkwam. Een aantal mensen heeft, een week na dato, aangifte gedaan vanwege deze uitspraak. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of Akwasi strafbare feiten heeft gepleegd.

Akwasi: De hamvraag, wat nu?

„Lieve mensen, ik weet dat het veel fijner is om het over mij te hebben dan over racisme”, schrijft hij op Twitter. „De hamvraag is echter, wat nu?” Akwasi heeft sinds zijn toespraak op de Dam vele tientallen bedreigingen gekregen op sociale media. Hij wil hier aangifte van gaan doen.

https://twitter.com/Antonkarel/status/1270284434101751808

Ronnie Flex heeft op Twitter zijn steun betuigd aan collega-rapper Akwasi wat betreft zijn uitspraken over Zwarte Piet. In hoofdletters schrijft Ronnie in een tweet dat hij zodra hij in november een zwarte piet ziet, hij deze „in ze gezicht” trapt. Ook Ronnie Flex kreeg na deze tweet veel verwensingen en bedreigingen naar zijn hoofd. Hier zie je hem op de Dam op Tweede Pinksterdag:

Premier Rutte vs Zwarte Piet

Premier Mark Rutte erkende eerder deze week dat hij inmiddels begrijpt dat veel mensen van kleur Zwarte Piet racistisch en kwetsend vinden. Maar Rutte vindt het niet de taak van de overheid om hier iets aan te doen. Rutte kwam tot inkeer doordat hij mensen ontmoette „met een donkere huidskleur, met kinderen, die zeiden: ik voel me ongelooflijk gediscrimineerd omdat die Piet zwart is”, zei hij vorige week in de Tweede Kamer. „Toen dacht ik: dat is het laatste wat je wilt bij het sinterklaasfeest.” Zwarte Piet zal de komende jaren uit beeld verdwijnen, verwacht Rutte. „Onder druk van het maatschappelijk debat. Mensen willen die pijn niet.”

Akwasi stuurde vandaag nog enkele berichten de wereld in:

https://twitter.com/Antonkarel/status/1270333208748531714
https://twitter.com/Antonkarel/status/1270328485014319109

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.