Metro
Metro Binnenland 23 jun 2020 / 11:26 uur

4 miljoen euro extra voor festivals biedt hand boven het hoofd

Een bedrag van 4 miljoen euro voor de podiumkunstenfestivals. Als het aan de Verenigde Podiumkunstenfestivals ligt biedt dat bedrag de festivals in deze tijd een hand boven het hoofd.

Eerder adviseerde De Raad voor Cultuur dat acht festivals een plek onder de rijkssubsidie-ontvangers krijgen. Toch zijn dit er volgens de Verenigde Podiumkunstenfestivals nog te weinig. Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) moet daar volgens de festivals verandering in brengen. 

Popmuziek

De extra vier miljoen biedt onder andere ruimte om popmuziek en urban arts te ondersteunen. Mark Hospers zegt namens vijftig verenigde festivals: Wij hopen dat minister Van Engelshoven en de Tweede Kamer de middelen kunnen vinden om de festivals vooruit te helpen.” 

Op Prinsjesdag zal blijken of het advies van de Raad voor Cultuur wordt meegenomen. Aankomende maandag wordt de cultuursector in de Tweede Kamer besproken. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) beaamt dat er meer middelen moeten komen voor kunst en cultuur.

Lees ook: 5 x evenementen om tóch die festivalzomer te bewerken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 miljoen euro extra voor festivals biedt hand boven het hoofd
Sluiten