Kasper Hermans
Kasper Hermans Binnenland 23 mei 2020 / 20:10 uur

Woede over diefstal puppy’s en doden moeder: ‘Dit zijn geen mensen’

Bij een inbraak in een schuur in het dorp Beers in Noord-Brabant zijn tien jonge puppy’s van drie tot vier weken oud gestolen. De moeder van de pups werd gedood. Het moederdier is volgens de politie „onnodig en op een erg nare manier om het leven gebracht”.

De 71-jarige Tiny is wanhopig na deze daad. Vooral de moord zit haar dwars. „Dit zijn geen mensen. Dat je puppy’s weghaalt voor het geld, om ze te kunnen verkopen, daar kan ik me iets bij voorstellen. Maar dat ze een hond moedwillig doden en dan ook nog op zo’n manier…”, vertelt hij tegenover Omroep Brabant.

Blaffende hond

„Ik werd wakker van een van mijn honden, omdat hij blafte en losliep. Ik ben naar buiten gegaan en heb de boel afgesloten”, zo reconstrueert hij. Pas toen hij ’s ochtends weer beneden kwam, zag hij wat er gebeurd was. De puppy’s waren verdwenen uit hun nestjes en één van zijn drie volwassen honden was vermoord. „Ik denk dat één van de daders door mijn hond in zijn flikker is gebeten en dat hij toen moet hebben gedacht: ‘dat overkomt mij niet een tweede keer’.”

Tiny was een paar jaar bezig met het op kleine schaal fokken van honden voor zijn kleinkinderen. „Om ze wat te kunnen geven. Ik heb het altijd als een hobby gezien. Voor het geld hoef ik het niet meer te doen. Deze puppy’s, een kruising van een Jack Russell en een Boeren Fox, zijn erg gewild. En bovendien waren ze nog niet gechipt. Dan kun je ze niet meer zo makkelijk verkopen. Ik had het zo goed voor elkaar. Ik had deze week nog tien liter melk gekocht voor die kleintjes en had ook een afspraak gemaakt bij de dierenarts om ze laten chippen, inenten en ontwormen. Die kan ik nu afzeggen.”

‘Daders zijn getipt over puppy’s’

De timing is dan ook bijna te opvallend, vindt Tiny. „De daders zijn getipt, dat kan niet anders. Nu kun je die beestjes nog verhandelen. Bovendien wisten ze precies waar ze lagen. Ze hebben vanaf de grote weg 150 meter door sloten en een weiland moeten lopen om bij mijn schuur uit te komen. Daar hebben ze verschillende hekken kapot gemaakt om binnen te kunnen komen. Dit is niet te geloven.”

De politie zoekt mensen die mogelijk iets gezien hebben van deze inbraak, die plaatsvond in de nacht van vrijdag op zaterdag. Ook tips over de plaats waar de puppy’s verblijven of te koop worden aangeboden zijn welkom, aldus de politie op Facebook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Woede over diefstal puppy’s en doden moeder: ‘Dit zijn geen mensen’
Sluiten