Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 23 mei 2020 / 19:37 uur

‘Chemisch toilet en douchezak vliegen winkel uit door corona’

Bij kampeer-en outdoorwinkels is een run ontstaan op schuurtentjes, chemische toiletten en mobiele douches, meldt consumentenprogramma Kassa zaterdag.

Door deze zaken in te slaan, voorkomen kampeerders dat ze gebruik hoeven te maken van de sanitaire gebouwen op campings. Deze zijn nog gesloten tot 1 juli wegens het coronavirus. Bovendien lijken mensen geen zin te hebben risico te willen lopen het coronavirus op te lopen door andere mensen tegen te komen bij de toiletruimte.

Toilet vijf keer zo populair

Kassa deed navraag bij winkelketens Decathlon en de Vrijbuiter. Die laatste meldt dat de verkoop van het chemische toilet is vervijfvoudigd en dat ook schuurtentjes en douchezakken de deur uitvliegen. De schuurtentjes zijn een soort opslagtentjes, waarin dan een eigen sanitaire plek ingericht kan worden. Ook de douchezak is zeer in trek.

Decathlon ziet ook in de verkopen terug dat mensen zo min mogelijk afhankelijk willen zijn van openbare faciliteiten. Zo zijn chemische toiletten ook onderweg te gebruiken, aldus de keten, zodat mensen geen gebruik hoeven te maken van de toiletten in tankstations of horecagelegenheden.

Zomervakantie

De verwachting is dat meer Nederlanders zomervakantie in eigen land gaan vieren. Kassa besteedt zaterdagavond aandacht aan de vraag hoe mensen deze zomer vakantie kunnen vieren, ondanks de coronacrisis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Chemisch toilet en douchezak vliegen winkel uit door corona’
Sluiten