Metro
Metro Binnenland 26 mei 2020 / 11:48 uur

Twee doden en acht gewonden bij ongeval Middenmeer

Door een aanrijding tussen een auto en een busje op de N240 bij Middenmeer in Noord-Holland is zijn twee doden en acht gewonden gevallen.

Beiden overledenen, 44 en 25 jaar oud, zaten in het busje en werden daaruit geslingerd. Eén van hen overleed ter plekke, de ander later. De bestuurder van de auto, een 23-jarige vrouw, en de andere inzittenden van het busje zijn allemaal gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Een van hen verkeert in kritieke toestand.

Arbeidsmigranten tuinbouw

In het busje zaten arbeidsmigranten werkzaam in de tuinbouw. Het busje staat op naam van een uitzendbureau. Het ongeluk gebeurde rond half zes vanmorgen op een kruising tussen Medemblik en Wieringerwerf.

De auto, die een Pools kenteken heeft, reed op een voorrangsweg. Het voertuig heeft de bus op hoge snelheid in de flank geraakt, wat betekent dat het busje geen voorrang verleende. Waarom dat kon gebeuren, is nog nog niet duidelijk. Over de identiteit van de betrokkenen zijn nog geen gegevens bekend. De politiewoordvoerder zegt dat het mogelijk om Roemenen en Polen gaat, maar dit wordt nog uitgezocht.

Liefst acht ambulances rukten uit naar de plek van het ongeval. Ook brandweerdiensten boden assistentie.

Op Twitter wordt geschokt op het ongeval gereageerd. Buiten dat vraagt men zich af waarom in ‘coronatijd’ negen mensen bij elkaar in een busje zaten en waarom NH Nieuws meldt dat het onduidelijk is of er schermen in het busje waren geplaatst.

 

 

Reageer op artikel:
Twee doden en acht gewonden bij ongeval Middenmeer
Sluiten