Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 31 mei 2020 / 10:25 uur

Heerlijk zonnig en warm weer met Pinksteren

Deze Pinksteren schijnt de zon volop en op pinkstermaandag wordt het zelfs zomers warm, zo meldt Weeronline. Vanaf dinsdag stijgt de temperatuur verder. In de loop van de week volgt mogelijk een weeromslag en neemt de kans op koeler weer met buien toe.

Op eerste pinksterdag schijnt de zon en blijft het droog. Met temperaturen van 20 tot 24 graden is het warmer dan normaal. Op pinkstermaandag is het nog warmer en zonniger. Het perfecte weer om de BBQ onder het stof vandaan te halen, het zwembad op te zetten of de hele dag ijsjes te eten!

zomers weer nederland
Het wordt heerlijk zomers weer met Pinksteren. Foto: ANP / KOEN VAN WEEL

In het zuiden van het land lijkt het met Pinksteren zelfs volop zomer met op veel plaatsen 26 à 27 graden. Lokaal kan de temperatuur stijgen tot 28 graden. De zon is met zonkracht 7 feller, wat betekent dat een onbeschermde huid al na 15 minuten blootstelling aan zon kan verbranden.

Wisselvallig weer

Dinsdag en woensdag wordt het volgens Weeronline nog warmer. Op veel plekken wordt het 25 tot 27 graden en in het zuidoosten kan het zelfs 29 graden worden. Op de Wadden is het wat koeler, met 21 graden.

Vanaf donderdag is de verwachting echter onzeker. Het zomerse weer houdt mogelijk nog een paar dagen aan, maar volgens Weeronline is de kans groter dat er een periode met koel en wisselvallig weer aanbreekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Heerlijk zonnig en warm weer met Pinksteren
Sluiten