Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 14 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Dodental coronavirus stijgt met 28 naar 5590

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5590. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu 28 nieuwe meldingen van overlijdens binnengekregen.

Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden overlijdens soms pas na enkele dagen doorgegeven.

Onder de 28 nieuwe doden zijn zeven mensen die afgelopen dinsdag zijn overleden en zes mensen die woensdag stierven, maar ook drie mensen die begin april zijn overleden.

27 nieuwe patiënten opgenomen

In Nederlandse ziekenhuizen zijn 27 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus. Sinds het begin van de uitbraak hebben in totaal 11.457 patiënten in Nederlandse ziekenhuizen gelegen door het virus. Ook die gegevens komen soms wat later binnen. De meest recente opnames op de lijst zijn drie van dinsdag en zeven van afgelopen maandag.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 43.481. Dat zijn er 270 meer dan op woensdag. Ook daar ligt het werkelijke aantal patiënten vermoedelijk hoger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dodental coronavirus stijgt met 28 naar 5590
Sluiten