Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 13 mei 2020 / 12:49 uur

Aantal doden door corona stijgt met 52, ook 52 mensen het ziekenhuis in

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 52 nieuwe meldingen binnengekregen over overleden coronapatiënten.

In totaal staat het officiële dodental van de corona-epidemie in Nederland nu – woensdag – op 5562. Van deze mensen staat vast dat ze waren besmet het het virus. Dinsdag steeg het aantal doden met 54.

Niet altijd getest

Het werkelijke aantal overledenen is hoger, want mensen die symptomen hebben worden lang niet altijd getest. Het aantal meldingen staat ook niet gelijk aan het aantal overledenen in de laatste 24 uur: soms geven GGD’en sterfgevallen pas enkele dagen later door.

52 doden door corona
Het werkelijke aantal overledenen is hoger dan het RIVM kan melden. Foto: Getty Images

11.430 mensen hebben in het ziekenhuis gelegen

In Nederlandse ziekenhuizen zijn 52 nieuwe coronapatiënten opgenomen, becijferde het RIVM. In totaal hebben sinds het begin van de uitbraak 11.430 mensen in Nederlandse ziekenhuizen gelegen door het virus.

Zowel het aantal dagelijkse sterfgevallen als het aantal ziekenhuisopnames is van een veel kleinere orde van grootte dan op de piek van de pandemie, eind maart. Volgens de gegevens van het RIVM werden op 27 maart maar liefst 609 coronapatiënten opgenomen. Enkele dagen daarna, op 31 maart, stierven 175 mensen die waren besmet.

Heel veel 70-plus

Veruit de meeste Nederlanders die aan het coronavirus zijn bezweken, waren ouder dan 70 jaar. Van de overledenen onder de 70 jaar leed 70 procent aan een ‘onderliggende aandoening’, zoals hart- en vaatziekten, diabetes of een chronische longziekte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aantal doden door corona stijgt met 52, ook 52 mensen het ziekenhuis in
Sluiten