Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 24 mei 2020 / 14:40 uur

13 ziekenhuisopnames en 11 nieuwe sterfgevallen door coronavirus

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5822. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 11 nieuwe meldingen van sterfgevallen binnengekregen. Dat zijn er 12 minder dan zaterdag.

In Nederlandse ziekenhuizen zijn 13 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, dat zijn er 3 meer dan zaterdag. Het totaal aantal doden door het nieuwe coronavirus in Nederland ligt nu op 5822. Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven.

Vermoedelijk hogere aantallen

Het aantal ziekenhuisopnames staat na zondag op 11.672. Ook die gegevens komen soms wat later binnen. Inmiddels zijn er 45.236 vastgestelde coronabesmettingen. Dat zijn er 172 meer dan zaterdag. Ook hier ligt het werkelijke aantal vermoedelijk hoger.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
13 ziekenhuisopnames en 11 nieuwe sterfgevallen door coronavirus
Sluiten