Binnenland 14 mei 2019 / 11:32 uur

NRC steunt Free a Girl tegen kinderprostitutie

Duizenden meisjes worden wereldwijd gedwongen tot prostitutie. Metropole Café NRC draagt bij aan de bevrijding, opvang en rehabilitatie van deze meisjes en neemt voor het tweede jaar op rij deel aan de landelijke Lock me Up – Free a Girl actie.

Sluit je op

Tot en met 17 mei kunnen deelnemers uit regio Rotterdam zich twaalf uur lang laten opsluiten in een 2×1 meter hok dat symbool staat voor een Indiaas bordeel. De volledige opbrengst die Nieuw Rotterdams Café en de zogeheten ‘freedom fighters’ ophalen met de actie gaat naar stichting Free a Girl.

Wethouder Judith Bokhove en journalist en tv-presentator Sander de Kramer trapten de actie bij Nieuw Rotterdams Café gisterochtend af.

Achter tralies

Hell’s Kitchen eigenaar Herman Hell zegt: ,,Het is tof dat Nieuw Rotterdams Café door deelname als platform kan fungeren voor stichting Free a Girl en een breed publiek bereikt met deze actie. We waarderen het dat wethouder Judith Bokhove de tijd heeft genomen om de eerste deelnemers op te sluiten en uiteraard Sander de Kramer die zich vrijwillig inzette voor deze actie.”

Over Free a Girl

Free a Girl organiseert sinds 2011 “Lock me Up – Free a Girl”, met als doel om met heel Nederland en België meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden. Tijdens de negende editie gaan ruim 30 restaurants en bedrijven door heel Nederland de strijd aan tegen kinderprostitutie.

Hokjes van 1 bij 2 meter

Iedere locatie doet minimaal vijf en maximaal zeven dagen mee in de periode van 13 tot en met 19 mei. Deelnemers kunnen zich op de deelnemende locaties 12 uur lang vrijwillig laten opsluiten in hokjes van 1 bij 2 meter met enkel water en een kommetje rijst.

Meisjes bevrijden

Elke locatie haalt hiermee minimaal een bedrag van 25.000 euro op. De opbrengst wordt geïnvesteerd in projecten die slachtoffers van kinderprostitutie ten goede komen. Zo steunt Free a Girl lokale teams die meisjes opsporen en bevrijden en lokale organisaties die hen begeleiden bij terugkeer in de samenleving.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NRC steunt Free a Girl tegen kinderprostitutie
Sluiten