Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 14 mei 2019 / 12:41 uur

Universiteiten geven les over hoe je de ware vindt

De liefde is iets moois, maar ook iets ingewikkeld. Kun je het leren om de perfecte partner te kiezen? De Egyptische regering heeft universiteiten de opdracht gegeven om studenten meer bij te brengen over het huwelijk en hoe zij de beste partner kiezen. Het doel is om echtscheidingen te voorkomen. Steeds meer Egyptenaren kiezen er namelijk voor om uit elkaar te gaan.

Lessen op universiteit

De regering voert het project Mawadda (wat staat voor genegenheid, red.) in, waarmee lessen over het huwelijk worden aangeboden op universiteiten. Vanaf 2020 moeten jaarlijks 800.000 Egyptische jongeren door het project bereikt worden. De lessen worden begeleid door een speciaal radioprogramma, educatieve toneelstukken en YouTube-video’s. Ook verschillende kerken en de belangrijke Al-Azhar moskee zijn betrokken bij het project.

Het plan komt voort uit de zorgen van president Abdel Fattah al-Sisi over het toenemende aantal echtscheidingen in Egypte. De laatst bekende cijfers over scheidingen in het Noord-Afrikaanse land stammen uit 2017. Toen maakten 198.000 koppels een einde aan hun huwelijk, 3,2 procent meer dan het jaar ervoor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Universiteiten geven les over hoe je de ware vindt
Sluiten