Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 14 mei 2019 / 11:24 uur

Peter R. de Vries: ik sta op dodenlijst Taghi

Naar eigen zeggen staat misdaadverslaggever Peter R. de Vries op de dodenlijst van de voortvluchtige crimineel Ridouan Taghi. De Vries twittert dat Taghi opdracht zou hebben gegeven om hem te liquideren en dat de politie hem daarvoor heeft gewaarschuwd. Reden zou zijn dat De Vries zich kritisch over Taghi heeft uitgelaten.

Meestgezochte crimineel

Taghi wordt gezien als opdrachtgever van een reeks liquidaties en moordplannen en geldt als de meestgezochte crimineel van Nederland. Hij wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op De Telegraaf vorig jaar, eveneens na publicaties over hem. Ook wordt hij in verband gebracht met de moord op de broer van een kroongetuige. Die werd vorig jaar doodgeschoten, vermoedelijk uit wraak voor het ‘verraad’ van de getuige.

Het is niet bekend of De Vries beveiliging krijgt of zijn bewegingen moet beperken. Zijn collega John van de Heuvel maakte vorige maand bekend dat hij wordt bedreigd door Taghi en daarom zware beveiliging krijgt. Hij kon enige tijd niet naar de studio van RTL Boulevard komen omdat die lastig te beveiligen is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Peter R. de Vries: ik sta op dodenlijst Taghi
Sluiten