Binnenland 29 jan 2019 / 10:23 uur

Nicolien Sauerbreij naar flagshipstore Bever

Nog maar een maand voordat de voorjaarsvakantie start en Rotterdammers weer massaal naar de wintersportgebieden vertrekken. Speciaal voor hen organiseert wintersportwinkel Bever Rotterdam Stadionweg zaterdag 2 februari een tof wintersportevent.

Lezingen en clinics

Zo is er een presentatie van Olympisch snowboardkampioen Nicolien Sauerbreij, zijn er lezingen over free riden en veiligheid op de piste en offpiste, clinics over ski’s slijpen en waxen en tal van andere activiteiten voor jong en oud.

Sneeuwval

Er lijkt geen einde te komen aan de sneeuwval in Oostenrijk. Veel wintersporters worden daar enthousiast van, blijkt uit de flinke stijging van het aantal boekingen. Buitenexperts van Bever waarschuwen voor het grootste gevaar: een slechte voorbereiding.

Goede voorbereiding must voor iedereen

Wim van der Stok, coördinator Lokale marketing & Events Bever: ,,Veel wintersporters denken dat je alleen als je offpiste gaat je goed moet voorbereiden, maar een goede kennis, een goede voorbereiding en goed materiaal zijn een must voor iedereen. Buiten de piste is het gevaar van lawines aanwezig. Maar de meeste ongelukken gebeuren juist op de piste.”

Optimale bescherming

,,Slecht onderhoud van het materiaal en skiën zonder goede bescherming verhogen de kans op ongelukken en vervelende blessures”, vervolgt hij. ,,Veel mensen weten bijvoorbeeld niet hoe ze hun ski’s goed moeten onderhouden. Of wat ze nodig hebben om optimaal beschermd hun afdalingen te kunnen maken. Om deze kennis wat op te schroeven, organiseren wij deze wintersportevenementen.”

Grote opkomst

Dat de interesse in voorlichting en advies groot is, blijkt ook uit de wintersportevents die Bever eerder deze maand in Amsterdam en Houten organiseerde. Van der Stok: ,,Op beide events kwamen enkele duizenden wintersporters af en daar was Nicolien Sauerbreij zelfs niet aanwezig. We verwachten zaterdag in Rotterdam daarom een nog grotere opkomst.”

Slijpen en waxen

Tijdens het wintersportevent kun je elk uur een clinic volgen over veiligheid op de piste. Ook zijn er clinics over veiligheid offpiste en de materialen die je daarvoor nodig hebt. De clinics zijn kosteloos bij te wonen. Voor de clinic ‘Ski’s slijpen en waxen’ om 11.00 en 13.30 uur door Holmenkol wordt geïnteresseerden gevraagd zich aan te melden via de website van Bever.

Gouden medaille

De presentatie van Olympisch snowboardkampioene Nicolien Sauerbreij, waarin zij zal vertellen over de weg naar haar gouden medaille en een kijkje achter de schermen geeft van haar huidige werk als ski- en snowboardcommentator en presentator bij Eurosport, begint om 16.00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nicolien Sauerbreij naar flagshipstore Bever
Sluiten