Binnenland 29 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Blijdorp ‘host’ de Olympische Speeltuin Spelen

Denk je dat er in de winter niks te doen is buiten? Kom dan op 6, 13 en 20 februari naar de Olympische Speeltuin Spelen Wintereditie in Rotterdam Blijdorp.

Van speeltuin tot sportveld

Op die dag tovert de organisatie de speeltuinen tot sportvelden om. De speeltoestellen gebruiken ze als basis voor de winter spellen. Iedereen kan meedoen: niet alleen kinderen vanaf 6 jaar, maar ook volwassenen en ouderen kunnen aan de Olympische Speeltuin Spelen deelnemen.

Speeltuin Spelen

In teamverband spelen deelnemers vijf spellen die iets met de winter te maken hebben. Daarvoor worden de speeltoestellen gebruikt die in de speeltuin staan. Ook is er een mobiel theehuis met warme koffie, thee en chocomelk. Godin Nike leidt de Olympische Speeltuin Spelen en is de jury die bepaalt wie er welke prijzen wint.

Drie middagen, drie plekken

De drie spelen vinden iedere week in een andere speeltuin plaats. Op 6 februari is dat bij de Noorderhavenkade. Woensdag 13 februari verkassen ze naar de Schimmelpennickstraat. En op 20 februari vinden de afsluitende ‘Speeltuin Spelen’ plaats in het Vroesenpark.

Gratis toegang

Elke week kan iedereen zich vanaf 14.15 uur inschrijven in de speeltuin. Om 15.45 uur vindt de afsluitende huldiging plaats. Kleed je warm aan en neem een regenbroek mee of kleding die vies mag worden. De toegang is gratis en je kunt je ter plekke inschrijven. Iedereen die niet zelf wil sporten, is van harte uitgenodigd om te komen aanmoedigen en supporteren. Tegen de eventuele kou zijn in het theehuis dekentjes te leen.

Buitenspelen stimuleren

De Olympische Speeltuin Spelen Wintereditie wordt georganiseerd door Theatergezelschap Powerboat in samen werking met betrokken bewoners, Jantje Beton en organisaties in de wijk. Het doel is om van de buitenruimte een gezellige ontmoetingsplek te maken, het buitenspelen te stimuleren en jong en oud samen te brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.