Binnenland 17 jan 2019

Driedaags festival ‘Vuur en Vlam’

Morgen start bij Luchtpark Hofbogen het driedaags vuurfestival ‘Vuur en Vlam’. Een uitgebreid programma voor jong en oud met spectaculaire vuurshows, live muziek, vuurkunstenaars, bijzondere installaties en theater.

Vuur, explosies en bliksem

Op vrijdag 18 januari start het festival met een openingsact, waarbij muziek wordt gemaakt door middel van vuur, explosies en bliksem. Hoe dat kan? Door een chemicus, elektricien en muzikant bij elkaar te zetten onder de naam Symphony of Fire.

2 miljoen Volt man

Daarnaast is er een doorlopend programma, bijvoorbeeld met Carnivale. Een van hun bezienswaardigheden is de 2 miljoen Volt man. De spanning (letterlijk) loopt hoog op tijdens deze spectaculaire show, waarbij zeer hoge frequenties opgewekt worden met een teslatransformator. Het mobiele theater Karavana zorgt op voor bizarre ontmoetingen, interactieve performances en magische installaties.

Live muziek

Ruimte voor muziek is er ook. Op vrijdag treedt Convoi Exceptional op en op zaterdag spelen de Balcony Players met folklore muziek. Zaterdag is er ook een magische Handpan, een percussie-instrument, en ’s avonds gaan de voetjes van de vloer bij het Move Around Sound systeem. Op zondag 20 januari klinken Pearl Jam en Nirvana-achtige klanken door het Luchtpark tijdens het optreden van Black Dog Forge 010.

Kinderprogramma

Dagelijks tussen 16.30 en 19.30 uur zijn er activiteiten voor kinderen. Kinderen leren hoe je een goed vuurtje kan maken, hoe je kan ijzer smeden en hoe je kunt tekenen met vuur. Ook aan eten is gedacht: geroosterde marshmallows, zelfgemaakte pannenkoeken en warme chocomelk.

Tickets koop je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Driedaags festival ‘Vuur en Vlam’
Sluiten