Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 6 sep 2018 / 12:18 uur

Bar 3 viert jubileum met foto-expositie

Bar 3 bestaat deze maand zes jaar en viert dat jubileum met de opening van een permanente foto-expositie van concertfotograaf Martijn Berlage.

Dick Pakkert, eigenaar van Bar 3, vond het tijd om de grote wand bij de entree te vernieuwen. ,,Voorheen was het de Rotterdamse kunstwand met werk van lokale kunstenaars. Dat was mooi, maar het paste niet zo bij Bar 3.” In het etablissement op de Nieuwe Binnenweg (naast Rotown) wordt stevige gitaarmuziek gedraaid en treden regelmatig bands op. Concertfotograaf Martijn Berlage fotografeerde bijna elk concert in Bar 3, zo’n veertig tot nu toe. Gemiddeld fotografeert hij twee avonden in de week, naast zijn fulltime baan in de IT.

Hypotheek

Berlage: ,,Ik ben er zo’n zes jaar geleden mee begonnen, omdat ik vond dat ik een hobby nodig had.” Al snel groeide hij uit tot huisfotograaf van Rotown, maar hij heeft niet de wens om er zijn werk van te maken. ,,Nu kan ik alleen de dingen doen die ik leuk vind, zonder dat mijn hypotheek ervan afhankelijk is.” Hij constateert dat er de laatste jaren steeds meer optredens zijn. ,,Vroeger zat ik op de bank te bedenken waar ik nu eens naartoe moest, nu zit ik te twijfelen welk concert ik die avond eens moet kiezen.” Die keuze baseert hij op persoonlijke muzikale smaak en of hij de band of artiest al eens eerder op de kiek zette.

De Dood

Zijn hobby blijft leuk en uitdagend omdat het moeilijk blijft, legt hij uit. ,,Je hebt het niet onder controle. Je hebt weinig, statisch of juist bewegend licht en de mensen op het podium staan zelden stil.” Een aantal van de foto’s die hij in Bar 3 maakte zijn nu vergroot en gedrukt op aluminium te zien in de permanente expositie die donderdagavond 6 september om 20 uur opent. De meeste gefotografeerde bands komen uit de buurt, zoals DOOL, Stöma en De Dood. ,,Ik ben er hartstikke blij mee, het ziet er goed uit. Ik vind het wel bijzonder dat mijn eerste expo meteen volledig is aangekocht en hier voorlopig blijft hangen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Bar 3 viert jubileum met foto-expositie
Sluiten