Ilja Post
Ilja Post Binnenland 2 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Tien jaar Duizel in het Park

Bijzondere tijden voor de organisatie van Duizel in het Park. Maar ook voor haar bezoekers: een 10-jarig jubileum betekent immers een nóg betere line-up.

Magische wereld

Of het weer deze zomer nog roet in het eten gooit waar het aankomt op open lucht festivals, lijkt al zo’n beetje beantwoord: zeer waarschijnlijk niet. Waarschijnlijker is dat je je op 3, 4 en 5 augustus in je meest luchtige kostuum neervlijt in het Vroesenpark om één, twee of drie dagen lang aan de stadse onrust te ontsnappen en een magische wereld van poëzie, literatuur en muziek in te duiken.

Kindvriendelijk

Zonder of mét kinderen, want Duizel in het Park, dat al sinds 2009 plaatsvindt in het park en jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers trekt, geldt al jaren als één van de meest kindvriendelijke festivals van de stad – met een speciaal programma voor alle leeftijden onder de 12 jaar.

Liggen, luisteren, kijken en chillen

Fijn voor ouders, maar ook kinderloze singles of stelletjes, die vervolgens alleen maar hoeven te liggen, luisteren, kijken en chillen. Door het park zijn het hele festival door installaties en performances te zien van kunstenaars en theatermakers.

Spoken word

Zo opent het festival vrijdag met het spoken word-programma Wereldwoorden van M., Mariana Hirschfeld en Rachel Rumai, en voordrachten van Nederlands literaire talent Marieke Lucas Rijneveld. Naast de Nederlandstalige indie-rock staat Britse folktronica en R&B, en een mix van 60’s, 70’s, folk en americana op het programma.

Lucky Fonz III

Op de zaterdag wisselen indie-folk bandjes af met Nederlandstalige liedjes en elektronisch experiment. Zo kunnen bezoekers luisteren naar optredens van bijvoorbeeld MoonMoonMoon, LaPiratesse, Winterdagen en troubadour Lucky Fonz III.

Verhalen uit Noord

Op literair gebied vinden er voordrachten plaats van Henk van Straten, Joke van Leeuwen en Fikry El Azzouzi en presenteert schrijver-in-residence Corinne Heyrman verhalen uit Rotterdam Noord, die ze ontwikkelde in aanloop naar het festival.

Ritmische muziekpartijen

De laatste dag van Duizel in het Park is er één van ritmische muziekpartijen en neo-klassieke melodieën. Zoals artist Pitou en de Engelse Poppy Ackroyd. Ook op de zondag zijn te vinden: Kobra Ensemble, broeder Dieleman, Jeroen Dirrix en Janna Lagerström met, als afsluiter het Broken Brass Ensemble.

Vraag die resteert is dus: kom je ook?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.