Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 2 aug 2018
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse vrouw (26) omgekomen na ongeluk met quad

Een 26-jarige Nederlandse is in Griekenland om het leven gekomen door een verkeersongeluk. Het slachtoffer komt uit Wierden (Overijssel), bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken na berichtgeving van het Algemeen Dagblad.

Gehuurde quad

Het ministerie heeft nauw contact met de familie en laat zich niet uit over wat er precies is gebeurd. Volgens de krant reed het slachtoffer met een vriendin op een gehuurde quad toen het voertuig werd geraakt door een motorrijder die moest uitwijken toen hij een bus inhaalde. Door die aanrijding raakte de quad met de vrouwen de bus. De bestuurders van de bus en de motorfiets zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Tragedie

Een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde de tragedie donderdag en liet weten dat er contact is met de ambassade in Griekenland en de familie, „om het lichaam van het slachtoffer zo snel mogelijk thuis te krijgen.”

Naar verwachting zal het ongeveer een week duren voordat het lichaam van de vrouw terugkeert. Binnen de familie heerst grote verslagenheid, en ook haar vrienden en collega’s kunnen het niet geloven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.