Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 30 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Rotterdam vijf dagen lang Circusstad

Vanaf woensdag is Rotterdam vijf dagen lang het toneel van acrobaten, clowns, koorddansers en vele andere circusartiesten tijdens het Circusstad Festival. Sinds de start in 2011 is het de zesde editie van het festival.

Circustalent

Op het Schouwburgplein zijn overdag gratis acts te bewonderen en zijn er voorstellingen in tenten te zien op het plein. Kinderen en volwassen kunnen elke dag hun circustalent testen in de Circus Jungle van Circus Rotjeknor, of meedoen aan een workshops om hun skills te verbeteren.

Cirk La Putyka

In de avonden zijn er shows in het Oude Luxor en in de Schouwburg. Een van de hoogtepunten is de voorstelling van het Tsjechische Cirk La Putyka die met de openingsavond in Luxor hun Nederlandse première beleven.  Volgens Femke Cuijpers van de organisatie is het een mooie combinatie van show, illusie en muziek.

Talent van eigen bodem

Daarnaast is er dit jaar extra veel Nederlands talent aanwezig. Cuijpers: ,,Er is altijd veel talent van eigen bodem, maar dit jaar zijn het er uitzonderlijk veel, waaronder oud-studenten van de Rotterdamse circusschool: Codarts Circus Arts."

Bekijk hier het volledige programma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.