Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Het internet valt over de galajurk van Keziah (18)

Toen de Amerikaanse Keziah (18) een blije foto in haar galajurk postte had ze de reacties die daarop volgden vast niet zien aankomen: mensen beschuldigden haar massaal van racisme. De manier waarop dat gebeurde was niet mals. Vooral op Twitter kreeg ze het zwaar te verduren.

Traditionele jurk

Wat voor jurk Keziah droeg? Een traditionele rode Chinese jurk. Dit kledingstuk is meestal van zijde met een hoge kraag, en wordt gedragen in Aziatische landen. In 1920 werd het nog gekozen als de nationale jurk van het land China. Het item is immens populair en viel dus ook Keziah op.

https://twitter.com/daumkeziah/status/988115815068139520

‘Just a fucking dress’

Toen de foto van haarzelf in de galajurk eenmaal geplaatst werd, ontving ze snel bergen aan kritiek: zo zou ze een kledingstuk, wat sterk verbonden is aan een cultuur, in een verkeerd daglicht zetten. Zo schrijft iemand: “Mijn cultuur is NIET jouw galajurk.” Keziah reageerde geschokt op al de reacties dat ze júist de Chinese cultuur erg waardeert. Ze wil haar post dus niet deleten omdat ze naar haar mening alleen maar liefde toont. Ze sluit af met “It’s just a fucking dress. And it’s beautiful.”

https://twitter.com/jere_bare/status/989981023076208640

https://twitter.com/holdyourbutts/status/989999012865425409

Helemaal niet beledigd

Er zijn ook mensen die het met Keziah eens zijn: zo reageert een meisje dat zij van Chinese afkomst is en het helemaal niet als beledigend ervaart. Ze vindt dat de Amerikaanse er prachtig uit ziet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.