Tara Lewis
Tara Lewis Binnenland 16 mrt 2018 / 15:25 uur

‘Alvast bedankt voor het niet stemmen’

Politieke partij NIDA heeft in Rotterdam een opmerkelijke campagne gelanceerd. Borden met daarop foto’s van Joost Eerdmans, Geert Wilders en Thierry Baudet met de tekst: ‘Alvast bedankt voor het niet stemmen’.

Daarbij zijn uitspraken te lezen die de lijsttrekkers zelf hebben gedaan, zoals ‘Dan kan ik in Rotterdam moskeeën sluiten’, ‘Dan zorg ik dat er géén halal-slager meer bij komt’ en ‘Dan kan ik Rotterdam dominant blank maken.’

Prikkelende actie

Volgens lijsttrekker Nourdin el Ouali van NIDA is het een ‘prikkelende actie’ om zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen. „We proberen het belang van stemmen onder de aandacht te brengen en mensen aan te sporen om te participeren.”

Dat op het eerste gezicht niet direct duidelijk is welke partij de affiche toebehoort bevestigt volgens hem het succes. „Als je de aandacht van de mensen hebt, kun je ze aan het denken zetten.”

De redactie is in afwachting van een reactie van Leefbaar Rotterdam.

Reageer op artikel:
‘Alvast bedankt voor het niet stemmen’
Sluiten