Metro
Metro Binnenland 20 nov 2017 / 14:36 uur

Verzorger (21) verpleeghuis verdacht van moord

Een 21-jarige verpleegkundige uit Rotterdam is vrijdag aangehouden, omdat hij ervan wordt verdacht een bewoonster van een verpleeghuis te hebben omgebracht. De man werkte in een verpleeghuis en wordt verder verdacht van nog twee pogingen tot moord. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Gemeente Binnenmaas

Begin november werd een bewoonster van een verzorgingshuis in de gemeente Binnenmaas onwel. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht en uit onderzoek kwam naar voren dat de vrouw mogelijk insuline was toegediend, zonder dat naar medische noodzaak voor was.

Daarop besloot het verpleeghuis aangifte te doen en startte de politie een onderzoek. Vervolgens kwamen nog twee incidenten naar boven. In een van die twee zaken, ook in Binnenmaas, is de bewoonster overleden. In een andere zaak, in Rotterdam, werd een vrouw ook onwel.

Meerdere zorginstellingen

De verdachte heeft bij een aantal zorginstellingen gewerkt. De bij het onderzoeksteam bekende instellingen zijn op de hoogte gebracht van de aanhouding. Ook de slachtoffers en hun familieleden zijn op de hoogte gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verzorger (21) verpleeghuis verdacht van moord
Sluiten