Iris Hermans
Iris Hermans Binnenland 31 okt 2017 / 10:14 uur

Van paal tot rock ’n roll: 5 x Amsterdans

Behalve dat er heel muziek zit in Amsterdam en menig oor nog napiept van ADE, is onze stad ook een podium voor vele dansmoves. Zo is komend weekend het WK Breakdance en begint donderdag het Internationale Salsa Festival, gewoon hier in Mokum. Er is nog veel meer dans te ontdekken…

Gel rockt Amsterdam!

Dit is Gel! Gabriel Ybeles Smit

Hoe rock ’n roll Amsterdam nu is? ‘Flínk!’ roept Gel uit, de Rock ’n Roll dansvereniging hartje Amsterdam. ,,Het wordt steeds populairder onder jongeren, deze stijl komt helemaal terug.” Gel is voor iedereen: de jongste ’Geller’ is dertien, de minst jonge ver boven de zeventig, ,,wij zien geen leeftijden, maar dansers en iedereen danst hier met elkaar.” Het liefst doen ze ’t op een liveband als Torellos Jive Bigs, en anders op platen van oud (Little Richard) tot nieuw (Baseballs). Veel van de soepele trucks die in Gel aan de orde van de dag/nacht zijn, ‘kijken ze af’ van films (Rock Around The Clock is favoriet) en drie keer per jaar is er een groot themafeest. ,,Iedereen dost zich dan helemaal uit met met prachtige 50’s stijl outfits en hoge kapsels!” Zin in wat gel in je leven gekregen? Proeflesje volgen kan hier.

Stad op (dans)palen

Bij Pole Dance Factory Amsterdam leer je dansen met een paal! Foto van Facebook

Mensen die eerst wat lacherig over paaldansen deden, kunnen nu maar beter heel snel in die hoogste paal klimmen: dikke kans dat deze fysiek zware sport een Olympische Sport wordt! Voor diegenen die altijd al dromen van een metalen plak, luidt het advies: veel oefenen. En dat kan in Amsterdam, stad op (dans)palen, als nergens anders. Bij The Pole Dance Factory bijvoorbeeld, waar het als een paal boven ’t IJ staat dat deze tak van sport allesbehalve eenzijdig is met ‘Sexy Pole’ tot ‘Get Flexy’ en ‘Exotic Floorwork’. En dan zijn er ook nog twerk-klasjes en workshops vol power tricks.

#sundaybumdayat pdfa!🍑 Look our twerk girls go at twerk class by @nicole.cole.dancer😍 join her on Sundays at pdfaoost from 13.00 or on Mondays 18.30 at pdfanoord! #twerkclass #twerk #bumdance #twerkamsterdam #movethatass

Gepostet von Pole Dance Factory Amsterdam am Sonntag, 22. Oktober 2017

Salsa en fine fleur in De Tulp

De Tulp, de drink- eet- en feestaanwinst op het Marie Heinekenplein, transformeert elke dinsdagavond tot een Latin danspaleis. De avond begint met gratis salsa en dit betekent hier niet de dip voor bij je chips, maar een dansworkshop van el un e unico Swing Latino, de dansschool die salsa en bachata aan de man/vrouw brengt. En zelfs aan elke motorisch gestoorde, want met alle cocktails, snacks, muziek en de fine fleur van Amsterdam is stilstaan hier imposible. 

Hete tango

https://www.facebook.com/academiadetangoamsterdam/posts/10154734234597581:0

De tijd van het winterdekbed en je handschoenen aan op de fiets is weer aangebroken, maar bij Academia de Tango, de oudste tangoschool van de stad, is het altijd heet dankzij de Argentijnse vurige dans die Tango heet. In de roodgetinte danszaal met vaasjes bloemen op de tafels en neonletters aan de muur, worden de Nikies en ander praktisch schoeisel verruild voor hoge hakjes en dansschoenen, al kan ook rustig op gympen worden gedanst. Tijdens een van de gratis proeflessen waar je gewon alleen naartoe kunt komen -en misschien wel samen naar huis gaat…- ontdek je of deze lichamelijke dans op jouw lijf is geschreven.

Zelfs een koelkast wordt nog warm van de tango / Facebook Academia de Tango

Do it Bollygood!

Denk je aan Bollywood, dan klinkt waarschijnlijk de kenmerkende muziek meteen in je oren en draaien je handen zich als vanzelf in gracieuze bewegingen naar elkaar toe… Met Bollywood Dance Fusion leer je die en véle andere dansmoves op de vrolijke Indiase nummertjes en dans je binnen een paar lessen een echte choreografie uit een Bollywoodfilm. ‘Dance like no one’s watching’ is de missie van A Maniac Dance, opgericht door Anamica (haar naam is trouwens ook een anagram…) Ram, een zeer ervaren danseres in onder meer buikdans, salsa, merengue. Haar favoriet blijft Bollywooddans: hierin zit alles.

Bollywood Fusion Dance / Faebook A Maniac Dance

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van paal tot rock ’n roll: 5 x Amsterdans
Sluiten