Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Entertainment 31 okt 2017 / 10:55 uur

Friends in eerste instantie met vier vrienden

Friends was van 1994 tot 2004 razendpopulair. De sitcom over zes vrienden in New York werd wereldwijd door miljoenen liefhebbers verslonden. Iedereen kende Ross, Rachel, Chandler, Phoebe, Joey en Monica, maar wist je dat Friends in eerste instantie om vier hoofdpersonen zou draaien?

Bijrollen

Nu is het ondenkbaar om dit voor te stellen en wie zouden we moeten missen? De neurotische Monica? Vrouwenverslinder Joey? De knappe Rachel? Of de sullige Ross? Nee, Phoebe en Chandler. Deze karakters waren eigenlijk bedoeld als bijrollen, maar al snel werd besloten hiervan af te zien. Gelukkig maar.

Overigens hoefde David Schwimmer als enige Friend geen auditie te doen. De makers wisten meteen dat hij de geknipte persoon zou zijn om Ross te spelen. En Courteney Cox werd in eerste instantie gecast om de rol van Rachel te spelen. Zij vond het personage Monica echter beter bij haar passen en wist de producers hiervan te overtuigen. Jennifer Aniston zou Monica spelen, maar vond de switch geen probleem.

Weddenschap

Andere weetjes: Bruce Willis speelde een gastrol omdat hij een weddenschap verloor met Matthew Perry. De twee speelden samen in de film ‘The Whole Nine Yards’. Volgens Perry zou de film een succes worden, Willis was hier minder van overtuigd. ‘The Whole Nine Yards’ werd een succes en zo kwam Willis terecht in Friends.

Naast Willis, waren er ook gastrollen voor onder meer Christina Applegate, George Clooney, Reese Witherspoon, Sarah Ferguson, Helen Hunt, Ralph Lauren, Julia Roberts, Brad Pitt en Tom Selleck. Die laatste voelde zich soms buitengesloten, omdat de vaste hoofdrolspelers in het echt ook een hechte groep vrienden was.

Miljoenen

Zo wilden ze dat zij allen voor dezelfde categorie bij een prijsuitreiking genomineerd wilden worden. En als dat niet kon, dan niet. Ze wilden ook allemaal hetzelfde salaris. Aan het eind van de serie was dat een miljoen per persoon per aflevering. Advertenties tijdens de laatste aflevering, die door 53 miljoen mensen bekeken werd, kostten in de Verenigde Staten twee miljoen dollar voor een spotje van 30 seconden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Friends in eerste instantie met vier vrienden
Sluiten