Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 31 okt 2017

‘Kerstboom moet rond Sinterklaas al staan’

Nederlanders halen steeds vroeger een kerstboom in huis. Dit blijkt uit een enquête onder de grootste kerstbomenkwekers van ons land. Ook worden er meer bomen verkocht.

Uitverkocht

De Vereniging Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK) verwacht dit jaar een stijging van de verkoop van echte kerstbomen met 7 procent.

De verkoop vorig jaar viel hoger uit dan verwacht waardoor veel verkooppunten uitverkocht raakten, zegt secretaris Jaap Bolhuis van de VNK. „Om dit te voorkomen zijn de voorbestellingen van de handel nu duidelijk hoger.”

Sinterklaas

Een duidelijke trend is ook dat de kerstboom vroeger in huis wordt gehaald. „Rond Sinterklaas moet de boom al staan. De consument wil zo lang mogelijk van de kerstsfeer genieten", zegt Bolhuis.

De fraserspar is in Nederland met een gestage opmars bezig, zegt Bolhuis. Deze geurende boom wordt zowel veel met kluit als gezaagd verkocht. Ook de omorika blijft, vooral met een kluit en in pot, populair. Met name omdat de boom smal blijft.

Uit de enquête blijkt dat 41 procent van de verkochte kerstbomen in Nederland een lengte heeft tussen 1,75 en 2,00 meter, 29 procent van de consumenten koopt een boom van 1,50-1,75 meter en 23 procent geeft de voorkeur aan een grote boom van 2-2,5 meter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Kerstboom moet rond Sinterklaas al staan’
Sluiten