Job Halkes
Job Halkes Binnenland 30 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Rotterdam heeft het… Een pink wall

Even lachen en posten maar die Instagramfoto. Sinds vorige week is het een komen en gaan bij de speciale roze muur in Rotterdam bij de Hofbogen. Dankzij blogster Sandra Kleine Staarman heeft Rotterdam sinds vorige week zo’n muur, die op sociale media nu al een hit is.

Past in Rotterdam

„Ik wilde per se zo’n muur in Rotterdam”, vertelt Sandra. „De meeste modetrends vinden plaats in Amsterdam, maar juist Rotterdam is de stad waar alles kan. Ik kom zelf oorspronkelijk uit Limburg maar woon al elf jaar in Rotterdam. En dit vond ik goed passen in de stad. En als ik zie hoeveel met name meiden al aan berichten sturen, dat is ongelooflijk. Er is een droom uitgekomen.”

In de modewereld is Sandra geen onbekende. Met haar modeblog More Style Than Fashion is ze sinds 2013 al actief. „Het is begonnen als parttime hobby en een beetje uit de hand gelopen. Ik heb me met name verdiept in Instagram. Ik hou zelf enorm van kleurrijk, vandaar dat ik vond dat er een roze muur moest komen.” Het idee voor de muur kon worden gerealiseerd dankzij Samsung. „Ik had al eerder met ze samengewerkt en zij vroegen of ik nog een goed idee had. Toen ben ik met deze roze muur gekomen.”

Uit Los Angeles

Het concept is afkomstig uit Amerika, om precies te zijn Los Angeles. De modewinkel van Paul Smith is knalroze en sinds Instagram bestaat maken mensen daar de gekste foto’s. Ook Sandra is er geweest. „Het is ongelofelijk, maar mensen staan daar in een rij om een foto te kunnen maken. Jong en oud, alles door elkaar.” En de afgelopen jaren is roze ook weer terug in de mode. „Je ziet het weer in de winkels opduiken. Het mag weer gedragen worden.”

De roze muur aan de Hofbogen in Rotterdam is 25 meter lang en 5 meter hoog. „Hij is interactief, zodat je jezelf op de foto kan zetten met een tekstballon of zo. Maar een deel is ook gewoon knalroze,” legt Sandra uit. De muur is tijdelijk en blijft twee maanden staan. Maar ze heeft al nieuwe ideeën. „Mocht iemand een muur over hebben, dan mag diegene zich melden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.