Metro
Metro Entertainment 30 okt 2017 / 13:57 uur

Kevin Spacey uit de kast na beschuldiging aanranding

Acteur Kevin Spacey is door collega Anthony Rapp beschuldigd van aanranding. Rapp was veertien jaar toen Spacey (toen 26 jaar) avances zou hebben gemaakt.

Minderjarig

De site Buzzfeed heeft een uitgebreid interview met Rapp geplaatst, waarin de acteur gedetailleerd over het voorval vertelt. Als kind speelde hij in Broadway-musicals. Via via ontmoette hij Spacey, destijds een onbekend acteur, die hem uitnodigde voor een feestje bij hem thuis. Rapp bleek de enige minderjarige te zijn en ging uit verveling televisie kijken in de slaapkamer.

Anthony Rapp

Spacey zou toenadering hebben gezocht toen de andere gasten vertrokken waren. „Hij tilde me op, legde me op bed en klom bovenop me, op een seksuele manier", aldus Rapp. Hij duwde de acteur van zich af en verliet hevig geschrokken het appartement. De twee zagen elkaar niet meer na het incident.

Het schandaal rond Harvey Weinstein gaf Rapp de moed om naar buiten te treden met zijn verhaal. „Ik wil een ander licht laten schijnen op het gedrag dat jarenlang is toegestaan, omdat heel veel mensen, inclusief ikzelf, hun mond hebben gehouden. Dat wil ik niet meer."

Homoseksueel

Kevin Spacey zegt zich niets te herinneren van het voorval in 1986. De Oscarwinnaar laat weten zijn oprechte excuses aan te bieden, mocht het incident daadwerkelijk plaats gevonden hebben. Hij vermoedt dat dat dan in een dronken bui gebeurd is en het spijt hem dat Rapp jarenlang heeft rondgelopen met de nare herinneringen aan die avond.

In dezelfde tweet laat de House of Cards-ster weten dat hij in het verleden relaties heeft gehad met mannen én vrouwen, maar nu openlijk als homoseksueel door het leven wil gaan. Al jaren gaan er geruchten dat Spacey gay is, iets waarop hij nooit wilde reageren als journalisten ernaar vroegen. In zijn tweet schrijft hij: "Ik heb gedurende mijn hele leven liefdevolle relaties gehad met mannen, iets wat alleen mijn naasten wisten. Nu wil ik daar eerlijk en open over zijn."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kevin Spacey uit de kast na beschuldiging aanranding
Sluiten