Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Binnenland 22 jan 2017 / 11:29 uur

Bereden politie verrast ‘suikerklontenvrouwtje’ (95)

De 95-jarige Rotterdamse Jopie Schouten komt al 25 jaar door weer en wind bij (bijna) iedere thuiswedstrijd van Feyenoord naar de Kuip om de politiepaarden een suikerklontje te voeren. En als ze er dan toch is, krijgen de ruiters een reep chocolade. Om dit jubileum te vieren zetten vier ruiters van de bereden politie haar zaterdag in het zonnetje.

Belofte

‘Oma Jopie’, zoals ze liefkozend wordt genoemd, komt hiermee haar belofte na aan haar man, die ze deed vlak voor hij overleed. Ze gingen altijd samen naar de Kuip en dronken daar op de tribune hun zelf meegebrachte koffie met melk en suiker. De overgebleven suikerklontjes gaf ze dan aan de paarden. Die traditie vond haar man zo waardevol, dat hij zijn vrouw op zijn sterfbed vroeg deze voort te zetten, weet het AD. „Vergeet de paarden niet, zei ‘ie. Dat is nu 25 jaar geleden en ik ga nog steeds”, aldus mevrouw Schouten tegen het dagblad.

Welkome afleiding

De traktatie van ’Oma Jopie’ is volgens de politie ‘een welkome afleiding tijdens lange diensten’. Om haar daarvoor te bedanken, kreeg ze van de ruiters een bos bloemen en een cadeau van chocola. „Ze hoort gewoon bij ons”, aldus de bereden politie Nederland op Facebook.

Gisteren mevrouw Schouten (het suikerklontenvrouwtje) verrast bij haar huis met 4 ruiters vanwege haar 25 jarig…

Gepostet von Bereden Politie Nederland am Freitag, 20. Januar 2017

Reageer op artikel:
Bereden politie verrast ‘suikerklontenvrouwtje’ (95)
Sluiten