Steven Musch
Steven Musch Nieuws 22 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Witte Huis: media liegen over inauguratie

Het Witte Huis heeft zaterdag uitgehaald naar de media vanwege het te laag inschatten van de bezoekersaantallen bij de inauguratie van Trump. Volgens de nieuwe persvoorlichter Sean Spicer was de opkomst bij de inauguratie de grootste ooit, terwijl de media lieten zien dat de opkomst bij de inauguratie van Obama veel groter was.

„Deze pogingen om het enthousiasme over de inauguratie de kop in te drukken zijn schandalig en verkeerd", aldus Price. „Foto’s van de inauguratiebijeenkomsten waren bewust geframed om zo de enorme mensenmassa voor de National Mall te reduceren. Dit was gewoon het grootste publiek dat ooit een inauguratie heeft bijgewoond, punt. De media hebben gezegd dat ze Trump verantwoordelijk gaan houden voor zijn daden, wij zullen de media verantwoordelijk houden."

https://www.youtube.com/watch?v=eDkc8457fZI

Ook Trump zelf reageerde terwijl hij een bezoek bracht aan de CIA: „We hadden een enorm veld vol mensen. Dat zag je, propvol. Ik word wakker vanochtend, zet de televisie aan en wat laten ze zien; een leeg veld. Ik denk, wacht eens even, ik heb een toespraak gehouden! En toen ik over het veld keek, zag het eruit alsof er een miljoen mensen was, anderhalf miljoen. Ze laten een veld zien waar niemand stond en dan zeggen ze: Donald Trump trekt weinig volk."

Officiële cijfers zijn er niet, maar foto’s laten zien dat het minder druk was bij de inauguratie dan Trump wil doen geloven. Waarschijnlijk was de opkomst bij de Women’s March, een dag later, zelfs groter. In totaal zouden er bijna een half miljoen mensen de straat op zijn gegaan om te protesteren tegen Trump, een histotrisch aantal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Witte Huis: media liegen over inauguratie
Sluiten