Job Halkes
Job Halkes Binnenland 13 apr 2016 / 07:30 uur

Meer groen en minder auto’s op nieuwe Coolsingel

Er komt meer groen, meer ruimte voor de fietsers en voetgangers en minder plek voor auto’s op de Coolsingel. Dat blijkt uit de laatste schetsen doe openbaar zijn gemaakt door de gemeente Rotterdam. Nog voor de zomer moeten de definitieve plannen klaar zijn.

In de plannen is te zien dat het aantal rijbanen van vier naar drie gaat en er meer bomen worden geplant. De tram blijft wel op de Coolsingel. Een verzoek van Leefbaar Rotterdam om de Coolsingel tramvrij te maken blijkt een onmogelijke opgave, aldus de projectgroep.

Sommige dingen zijn nog niet helemaal af. Zo wordt nog bekeken of er visueel een betere aansluiting kan worden gemaakt tussen het Stadhuisplein en het Stadhuis. Dat zou kunnen door lagere stoepen en randen om het plein zo visueel door te laten lopen tot aan het stadhuis.

Miljoenenproject

Voor het project is 47 miljoen euro uitgetrokken. Als alles volgens plan verloopt is de nieuwe Coolsingel in 2020 gereed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Meer groen en minder auto’s op nieuwe Coolsingel
Sluiten