Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 23 mrt 2016 / 13:03 uur

Rotterdammer ziet eigen fiets te koop op Marktplaats

Het zal je gebeuren: ben je op Marktplaats op zoek naar een nieuwe fiets voor je zoon, zie je je eigen tweewieler -die notabene voor je deur geparkeerd staat- tussen het aanbod staan.

Het overkwam Rob de Voogd deze week. De Rotterdammer, die woont aan de Bergselaan in het Liskwartier in Noord, zoekt maandagavond online naar een geschikt model voor zijn zoon. In die zoektocht stuit hij op een herkenbare tweewieler: de fiets van zijn vrouw. Incluis fietstassen en zelfde zadelhoes. „Het was bizar. Eerste dachten we: misschien is het een andere fiets, maar als snel kregen we door dat dat niet het geval was. De fiets heeft dezelfde fietstassen als die van mijn vrouw en op de foto is zelfs de auto van mijn buurvrouw te zien.”

Stelen op bestelling

De Voogd kan er ergens wel om lachen, maar grappig is het allerminst. „Eigenlijk is het een soort jatten op aanvraag. De persoon die dit doet wacht net zo lang tot er een goed bedrag wordt geboden en dan steelt hij de fiets.”

Misverstand?

Rob lichtte de politie in en nam contact op met verkoopsite Marktplaats. Beiden geven vooralsnog aan niks voor hem te kunnen doen. „‛Zolang de fiets niet is gestolen kunnen we niks voor u doen meneer,’ was de reactie van de politie. De politie zei ook nog: ‘Misschien is hier wel sprake van een misverstand. Het kan zo maar iemand zijn die dezelfde fiets heeft en een foto nodig heeft.’ Ongelooflijk toch?”

Ook Marktplaats kan in dit stadium weinig betekenen. „Ze geven aan dat het niet verboden is en dat ze het account in de gaten zullen houden. Deze vorm was hun overigens nog niet bekend: dat stelen op bestelling.”

Rob heeft de persoon die achter de advertentie zit inmiddels een mail gestuurd. „Dat we hem of haar door hebben. De persoon heeft nog niets laten horen en ook wordt de fiets nog steeds te koop aangeboden. Wij wonen hier nu twaalf jaar en er zijn hier vaker fietsen voor onze deur losgeknipt. Het zal ons niets verbazen als deze truc vaker wordt toegepast.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rotterdammer ziet eigen fiets te koop op Marktplaats
Sluiten