Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 23 mrt 2016 / 10:54 uur

Jongen overleeft aanslagen Boston, Parijs én Brussel

De Amerikaanse Mason Wells was een van de slachtoffers van de aanslagen op de luchthaven in Zaventem. Dinsdag raakte hij zwaargewond, maar overleefde de verschrikkelijke ramp wel. Het was echter niet de eerste keer dat de 19-jarige jongen een engeltje op zijn schouder had: hij ontsnapte bovendien aan de dood in Boston en Parijs toen het noodlot toesloeg.

Wells, afkomstig uit de staat Utah, bevond zich dinsdagochtend in de vertrekhal van Brussels Airport, klaar om in te checken voor zijn terugreis naar de Verenigde Staten. Tot de spijkerbom ontplofte en hij geraakt werd. Daarnaast liep de Amerikaan tweede- en derdegraads brandwonden op aan zijn gezicht en handen. Ook reisgenoten Joseph Emey (20) en Richard Norby (66) raakten gewond.

,,Dit is de derde aanslag die hij overleeft”, vertelt zijn vader Chad aan ABC News. ,,Zijn herstel verloopt goed, maar zo dichtbij was hij nooit. Het is een wonder dat hij dit overleefd heeft.”

Wonder

Het is een nog groter mirakel als je bedenkt dat Wells ook bij de terreuraanslagen in Boston (15 april 2013) en Parijs (13 november 2015) was. ,,We waren in 2013 samen in Boston toen een blok verder bij de eindstreep van de marathon twee bommen ontploften”, aldus Chad. ,,Daarnaast was hij ook in Parijs toen terroristen toesloegen.”

Kimberly noemt haar zoon een ‘sterke jongen’. ,,We hebben hem al aan de telefoon gehad en hij heeft ons gerustgesteld dat hij in veiligheid is. Ik denk dat de ervaringen toen, hem dit keer hebben geholpen om rustig te blijven.” Chad: ,,Dat hij al drie keer een aanslag overleefde, zien we als een zegen van God.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Jongen overleeft aanslagen Boston, Parijs én Brussel
Sluiten