Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Binnenland 3 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Kinderen van hoeren zoeken hun ouders

Op de Amsterdamse Wallen wordt al decennialang gesekst als bij de konijnen. En dat heeft heel wat kinderen opgeleverd. Maar heel veel van deze kinderen weten helemaal niet wie hun vader, en zelfs soms hun moeder, is.

Op de site redligfhtbabies.nl die woensdag is gelanceerd, kunnen mensen die in de jaren 60 geboren zijn op de Amsterdamse Wallen hun vader en/of moeder opsporen. Veel vaders en moeders die werkzaam waren in de prostitutie stonden hun kind vlak na de geboorte af aan de zogenoemde buffetjuffrouw. Of ze lieten hun kroost achter in de kelder van een hoerenkast. En soms wilde een moeder of vader tot de dood niet zeggen wie hun partner was.

Speciaal voor deze kinderen die al decennialang op zoek zijn naar hun biologische vader en of moeder, is er nu de website ontwikkeld door Raoul Serrée. Op de site kunnen foto’s en zoveel mogelijk informatie worden geplaatst. Dit alles wordt vervolgens bekeken door Serrée die eind vorig jaar het boek De Wallen in de jaren 60 schreef. Omdat hij sindsdien regelmatig benaderd wordt door ‘hoerenkinderen’, heeft hij een hulpteam van een bejaarde penoze (94) en hoerenmadammen samengesteld.

„Als we informatie hebben, dan gaan we meteen aan de slag, want gezien de gemiddelde leeftijd van mijn contacten hebben we geen seconde te verliezen”, zegt Serrée. „Gisteren nog overleed bijvoorbeeld hoerenmadam Wil de Paardekop (85).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.