Eva de Reus
Eva de Reus Binnenland 23 jan 2016 / 10:19 uur

Zieke Bade (4) zoekt Turkse stamceldonor

Turkse stamcellen gezocht! De Barendrechtse Bade Cakir (4) heeft een zeldzame vorm van leukemie en de ziekte is met chemokuren niet goed te behandelen. Het meisje heeft matchende Turkse stamcellen nodig om beter te worden en dus zijn haar ouders een zoektocht gestart.

Lees ook: Ziek meisje (6) krijgt speciale stoet naar chemo

De ziekte werd in de zomer van 2015 geconstateerd. Een tijdje leken de chemokuren aan te slaan, maar na infecties moesten de behandelingen stop worden gezet. ,,We moesten op zoek naar stamcellen om de leukemie te kunnen behandelen”, legt vader Muhammet uit aan RTV Rijnmond.

Geen match

Helaas zijn matchende stamcellen lastig te vinden. ,,De kans op geschikte stamcellen is 1 op 50.000. Dan moet het in het geval van onze dochter ook een Turks persoon zijn. We hebben in eerste instantie daarom gezocht in Turkije.”

Zelfs oproepen in televisieshows in Turkije en Duitsland hebben geen matchende stamcellen opgeleverd. De familie zoekt nu samen met de behandelend arts van het Erasmus MC in Nederland naar een geschikte match voor Bade.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zieke Bade (4) zoekt Turkse stamceldonor
Sluiten