Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 23 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Buurt ‘verkoopt’ massaal woning uit protest moskee

Bewoners van de Kuipersdijk in Enschede hebben in hun straat allemaal een bord ‘te koop’ in de tuin neergezet. De reden daarvan is de mogelijke komst van een moskee in de buurt. Uit protest hebben de bewoners daarom hun huizen te koop aangeboden.

Op de hoek van de Kuipersdijk en de Wethouder Beversstraat in Enschede moet een gebed komen. Op den duur zal hier ook dagelijks via luidsprekers een oproep tot gebed te horen zijn, en dit is precies waar de buurt tegenaan loopt. De komende tijd worden er in de buurt proeven met geluid uitgevoerd, zo schrijft de Tubantia. Zo moet gekeken worden op welke schaal mensen last ervaren van deze oproep.

Uit stil protest tegen de moskee hebben de bewoners nu te koop-borden voor hun huis geplaatst, waardoor het lijkt alsof de hele buurt het huis wil verkopen. De gemeente neemt dit voorjaar een besluit over de moskeeplannen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.