Daniëlle Rijsdijk
Daniëlle Rijsdijk Binnenland 19 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

Omstreden Rotterdamse wijnbar Uva Dolce weer open

Een van Rotterdams meest spraakmakende wijnbars is weer open. Uva Dolce aan de Bergweg in Rotterdam-Noord werd drie weken geleden heropend door de 52-jarige Rocky Sewcharan.

Met een nieuw concept, maar onder dezelfde naam hoopt de Hindoestaan samen met zijn twee zoons de wijnbar annex café annex eetgelegenheid weer succesvol te maken.

Lees ook: Marokkaanse opent wijnbar in Rotterdam: “Ik ben de regisseur van mijn eigen leven”

Bedreigingen

De wijnbar kwam begin vorig jaar veelvuldig in het nieuws, omdat de Marokkaanse eigenaresse, Elou Akhiat, destijds na een interview met deze krant met de dood werd bedreigd. Het werd haar kwalijk genomen dat ze alcoholhoudende drank schonk. Veel moslims betuigden daarop massaal steun, burgemeester Aboutaleb nam contact op met de familie van Akhiat en de meeste Rotterdamse lijsttrekkers gingen langs om een protestborrel te drinken. Toch mocht het niet baten: een paar maanden later ging de zaak failliet.

,,Het is een bewuste keus om de naam hetzelfde te houden", stelt Sewcharan. ,,De zaak heeft in het verleden al veel publiciteit gehad. Zowel positief als negatief. Het feit dat de naam al zo bekend is heeft de doorslag gegeven om hem zo te houden."

Lees ook: Marokkaanse met dood bedreigd om wijnbar

Grootse plannen

Sewcharan, die in het verleden meerdere horecazaken in het Rotterdams had en nu eigenaar is van een rijschool en een massagesalon in de stad, heeft grootste plannen met zijn zaak. ,,We zijn nu nog open van 10.00 uur ‘s ochtends tot 01.00 uur s’ nachts, maar daar komt over een paar maanden hopelijk verandering in. Ik wil de klanten vanaf 08.00 uur kunnen bedienen met koffie en gebak. Het moet echt een soort ontbijt-, lunch- en borrelzaak worden."

Zumbales

Maar de ambities reiken verder. Om die alcoholische versnaperingen er dan vervolgens weer af te trainen wil Sewcharan op termijn ook beginnen met zumbalessen. Met een borreltje op draaien die heupen toch wat soepeler zou je denken… ,,Haha. Dat denk ik ook. Een familielid van ons is personal trainer bij Fit For Free. Achterin de zaak hebben we nog genoeg ruimte, dus waarom niet?"

‘Elou is blij’

Of Elou al een wijntje is komen drinken? ,,Nee, dat nog niet. Ik heb haar gesproken en haar verteld dat ik onder dezelfde naam wilde doorgaan. Daar was ze erg blij mee."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.