Job Halkes
Job Halkes Binnenland 14 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Partij voor de Dieren schiet konijnenplan CDA af

De Partij van de Dieren (PvdD) in Rotterdam wil niet dat konijnen worden afgeschoten op begraafplaats Crooswijk. Het CDA opperde deze oplossing eerder deze week om de overlast van de knaagdieren in te dammen. De door de dieren gegraven gangen zorgen voor verzakkende grafstenen en ook bloemen van nabestaanden zijn niet veilig voor de konijnen.

Lees ook: CDA: schiet konijnen op begraafplaats af

De PvdD wil onder meer weten of de gemeente ook klachten krijgt van bezoekers en noemt het afknallen ‘barbaars’. „Afschieten is een korte termijnoplossing”, zo stelt fractievoorzitter Jeroen van der Lee in schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. Volgens hem moet de begraafplaats onaantrekkelijker worden gemaakt voor de knagers. „Konijnen vinden, net als mensen, niet alles lekker. Er zijn vele planten en bloemen die ze niet lusten.” De partij pleit voor borden bij de ingang over welke bloemen en planten konijnen niet pruimen. Ook moet het college met bloemisten in de omgeving in gesprek gaan over het aangeboden assortiment.

Dat er straks jagers rondlopen op een begraafplaats die dood en verderf zaaien onder konijnen kan er bij Van der Lee echt niet in. „Overigens ergert niet iedereen zich aan de konijnen; er zijn er genoeg die het juist een vrolijk aangezicht vinden.” Hij noemt het CDA-plan dan ook populistisch en vraagt zich af of er wel draagvlak is voor een dergelijke maatregel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.